*Gingerbread Cookies*
Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2015
Χριστούγεννα χωρίς γλυκά, δεν μπορεί να είναι Χριστούγεννα!!!
Κι επειδή πάντα μου αρέσει να τριγυρνώ στην κουζίνα και να φτιάχνω διάφορα γλυκά (κεϊκ, μπισκότα, κρέπες, και πολλά άλλα..) είπα να σας δείξω τα μπισκοτάκια Gingerbread που φτιάξαμε!!
Τις μέρες των Χριστουγέννων δεν υπάρχει περίπτωση να μην "μπούμε" στην κουζίνα..!!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι περνάμε φανταστικά!!
Σε αυτό το post θα σου δείξω μία - όχι και τόσο εύκολη - συνταγή (από θέμα υλικών μόνο) αλλά να είσαι σίγουρη ότι αξίζει (είπαμε..το καλό πράγμα, θέλει λίγο παραπάνω κόπο)!!
Υλικά (για 24 μπισκότα)
1 και 3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια πρέζα μπαχάρι
μια πρέζα κάρδαμο τριμμένο
μια πρέζα αλάτι
1/4 της κούπας βούτυρο ε θερμοκρασία δωματίου
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%)
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, το μπαχάρι, το κάρδαμο και το αλάτι.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης και το ξύσμα μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε και πάλι!
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή.
Σταματάμε το μίξερ και με τα χέρια μας ενώνουμε την ζύμη.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά!
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια, με αλευρωμένο πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο!
Κόβουμε με κουπάτ σε ότι σχεδιάκι θέλουμε και τα αφήνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκότα για 8 - 10 λεπτά.
Τα μπισκότα είναι εκπληκτικά, η γεύση τους θυμίζει Χριστούγεννα και το σπίτι μοσχομυρίζει!!
Η κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα από το πορτοκάλι είναι ο τέλειος συνδυασμός!
Σου προτείνω να τα φτιάξεις, να τα δοκιμάσεις και να μου πεις την γνώμη σου! :)
*Την συνταγή την βρήκα από το Captain Cook*
Καλή Επιτυχία!!
Κι επειδή πάντα μου αρέσει να τριγυρνώ στην κουζίνα και να φτιάχνω διάφορα γλυκά (κεϊκ, μπισκότα, κρέπες, και πολλά άλλα..) είπα να σας δείξω τα μπισκοτάκια Gingerbread που φτιάξαμε!!
Τις μέρες των Χριστουγέννων δεν υπάρχει περίπτωση να μην "μπούμε" στην κουζίνα..!!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι περνάμε φανταστικά!!
Σε αυτό το post θα σου δείξω μία - όχι και τόσο εύκολη - συνταγή (από θέμα υλικών μόνο) αλλά να είσαι σίγουρη ότι αξίζει (είπαμε..το καλό πράγμα, θέλει λίγο παραπάνω κόπο)!!
Υλικά (για 24 μπισκότα)
1 και 3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
μια πρέζα μπαχάρι
μια πρέζα κάρδαμο τριμμένο
μια πρέζα αλάτι
1/4 της κούπας βούτυρο ε θερμοκρασία δωματίου
1/4 της κούπας λευκή ζάχαρη
1/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1/4 της κούπας μέλι
1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος (35%)
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, το μπαχάρι, το κάρδαμο και το αλάτι.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης και το ξύσμα μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε και πάλι!
Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή.
Σταματάμε το μίξερ και με τα χέρια μας ενώνουμε την ζύμη.
Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά!
Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια, με αλευρωμένο πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο!
Κόβουμε με κουπάτ σε ότι σχεδιάκι θέλουμε και τα αφήνουμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκότα για 8 - 10 λεπτά.
Τα μπισκότα είναι εκπληκτικά, η γεύση τους θυμίζει Χριστούγεννα και το σπίτι μοσχομυρίζει!!
Η κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα από το πορτοκάλι είναι ο τέλειος συνδυασμός!
Σου προτείνω να τα φτιάξεις, να τα δοκιμάσεις και να μου πεις την γνώμη σου! :)
*Την συνταγή την βρήκα από το Captain Cook*
Καλή Επιτυχία!!
2 σχόλια
Χαχα κοίτα να δεις σύμπτωση, κι εγώ μόλις ανέβασα ένα post με συνταγή για gingerbread cookies, βέβαια είναι λιγάκι διαφορετική :) Πρώτη φορά δοκίμασα τέτοια μπισκότα και ξετρελάθηκα! Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Φιλιά xx
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστω πολύ!!Θα δω και τα δικά σου!Φιλάκια πολλά! :)
Διαγραφή